30 stycznia 2018 roku gościem poznającym tajniki naszych lokalnych produktów był Marszałek Województwa Świętokrzyskiego – Adam Jarubas. Wójt Gminy Dwikozy – Marek Łukaszek oraz Przewodniczący Rady Gminy Dwikozy – Marek Kozieł przywitali Marszałka, a następnie dołączyli do pokazu i prezentacji przetwórni.. Przy pomocy pracowników Ośrodka Promowania Przedsiębiorczości krok po kroku zaprezentowano powstawanie produktów z lokalnych owoców i warzyw. Inkubator Przetwórczy został wyposażony w sprzęt do mycia, sortowania i przetwarzania owoców, napełniania słoików, pasteryzowania, suszenia oraz przechowywania i transportowania gotowych wyrobów. Profesjonalny sprzęt umożliwia wytwarzanie dżemów, powideł, marmolad , konfitur z owoców jak i również marynat warzywnych. Zostanie również uruchomiona suszarnia owoców i warzyw.